Inloggen Ouderportaal

Informatie peuteropvang

Plateau Peuteropvang is speciaal ontwikkeld voor kinderen van 2 tot 4 jaar oud. Wij bieden op al onze kindcentra peuteropvang aan. 

Kun je gebruik maken van kinderopvangtoeslag, dan kan je peuter meerdere dagdelen per week komen. Maar ook zonder kinderopvangtoeslag kunnen peuters gebruik maken van de peuteropvang bij Plateau. Dit bieden we aan op basis van gemeentelijke subsidie.

De peuters komen (meestal twee) dagdelen per week in vaste groepen bij elkaar. Er is tijd om in een veilige omgeving te spelen, te leren en te ontwikkelen. Wanneer er gebruik gemaakt wordt van het zogenoemde VVE-aanbod (Voor- en Vroegschoolse Educatie) kunnen de kinderen zelfs meerdere dagdelen komen. Zie hiervoor Spelregels gesubsidieerde peuteropvang. Plateau Peuteropvang kan ook uitgebreid worden met extra uren kinderdagopvang. Zo maken we het aanbod voor iedereen passend. Op alle locaties wordt ook Voor- en vroegschoolse educatie (VVE) aangeboden. Aan de hand van het programma Uk & Puk organiseren we leuke en leerzame activiteiten. Zo zorgen we voor een optimale overgang naar het basisonderwijs!

Meer informatie over hoe wij werken staat in ons Pedagogisch beleid en in de Pedagogische werkplannen, kijk dan bij "Over ons / Downloads"