Inloggen Ouderportaal

Budget BSO 40/46/52

Bij de Buitenschoolse opvang (BSO) kun je kiezen uit verschillende contracten: 40/46/52 weken per jaar. Deze opvang is vormgegeven in een budget. Welk contract het beste bij je past, hangt af van het aantal weken dat je verwacht geen opvang nodig te hebben in verband met vakanties. 

Soort Contract

 Aantal weken dat u vakantie dient op te nemen

 BSO 52 weken    geen
 BSO 46 weken    6
 BSO 40 weken     12

 

Bij 46 en 52 weken opvang per jaar en losse vakantieopvang 6 of 12 weken staat je kind automatisch aangemeld voor alle vakantieweken. Indien je kind een keer niet komt, dien je je kind af te melden via het Ouderportaal. Tijdig afgemelde opvang blijft in het budget staan. Je kunt deze uren op een ander moment inzetten. 

Indien je een 40 weken contract heeft voor de schoolweken dan hoef je geen vakantieweken af te melden.

Planning en afmelden.
In het planningsmenu van het Ouderportaal kun je zien voor welke dagen je kind staat aangemeld. Je kunt hier op dagniveau je kind afmelden. Afgemelde opvanguren gaan terug in uw budget als je minimaal twee werkdagen van tevoren via het ouderportaal afmeldt.
 
Dag van afmelding Opvanguren uit budget Opvanguren terug in budget 
 Maandag  Maandag + dinsdag  Woensdag en verder
 Dinsdag  Dinsdag + woensdag  Donderdag en verder
 Woensdag  Woensdag + donderdag   Vrijdag en verder
 Donderdag  Donderdag + vrijdag  Maandag en verder
 Vrijdag  Vrijdag + maandag  Dinsdag en verder
 Zaterdag en zondag   Maandag  Dinsdag en verder

 

Het saldo van je budget kun je nakijken in het Ouderportaal bij 'budgetten'. Hier kun je je verbruik inzien. Budget is geldig tot en met 31 december van het lopende kalenderjaar, daarna vervallen de uren die in het budget staan.  Vanaf 01 januari worden de nieuwe budgetten voor het nieuwe kalenderjaar in het ouderportaal zichtbaar.